Wij heten u van harte welkom in onze moskee Al Kabir. De moskee is naast het verrichten van de verplichte gebeden ook bedoeld om onze bezoekers van dienst te zijn, dit door middel van informatie over de islam en wat daarmee samenhangt binnen de Nederlandse samenleving.

De moskee geeft u een inzicht in het uitoefenen van de islam binnen de Nederlandse samenleving en in het bijzonder in de Amsterdamse samenleving.

De moskee Al Kabir is opgericht in het jaar 1972, waarbij een aantal Marokkaanse ouderen zich verenigden en op zoek gingen om een eigen gebedsruimte te vinden. Het gezamenlijke gebed gebeurde  in eerste instantie bij de mensen thuis, waarna een pastoor van een kerk hoorde dat er een aantal ouderen op zoek zijn naar een ruimte waar ze het gezamenlijk gebed kunnen verrichten. De pastoor nodigde de ouderen uit en besloot om de kelderruimte van de kerk beschikbaar te stellen voor deze groep.
De moskee is na enige tijd verhuisd naar het voormalige Cinetol bioscoop, en rond 1982 opnieuw verhuisd naar de huidige locatie aan de Weesperzijde.
De huidige locatie was voorheen een grote autogarage en nu komen er wekelijks meer dan 2000 mensen de moskee bezoeken.

Moskee Al Kabir was de eerste en grootste moskee van Amsterdam. De moskee wordt door verschillende etnische groeperingen bezocht en vormt dus ook een weerspiegeling van de maatschappij. Dit uit zich ook in de verschillende thema’s en bijeenkomsten die in de moskee wordt gehouden.

De moskee vind het belangrijk dat de nieuwkomers of te wel de bekeerlingen goed worden opgevangen en dat de nazorg heel belangrijk is.

Mocht u vragen hebben dan horen we dat graag van u door gebruik te maken van onze contact formulier. U kunt natuurlijk ook de moskee bezoeken met al u vragen.

Donaties

Voor het doen van donaties kunt u geld overmaken op het volgende IBAN nummer : NL32INGB0003278044

Aanmelden nieuwsbrief

Contact

Moskee al Kabir
Adres: Weesperzijde 76, 1091 EJ Amsterdam
Telefoon:020 693 4126
E-mail:info@moskeealkabir.nl.