Onze Missie & Visie

De moskee is een gebedsruimte voor moslims. Het verrichten van het gezamenlijk gebed dat 5 keer per dag plaatsvindt, de vrijdagpreek, Arabische lessen en de koran lessen zijn de belangrijkste kernactiviteiten binnen de moskee. Het gezamenlijk gebed heeft vele spirituele en sociale voordelen.

De moskee is ook een ontmoetingsplaats waarbij een breed scala aan educatieve, sociale, maatschappelijke en recreatieve activiteiten plaatsvinden. De deuren van de moskee staan voor iedereen open. Wij streven naar een cultuur van openheid en ontwikkeling met respect voor het islamitische gedachtegoed

Moskee AlKabir streeft ernaar om de bewustwording van de gemeenschappelijke wortels van de joodse en christelijke traditie en de dialoog met andere levensbeschouwingen in te zetten met als doel een rechtvaardige, participatieve, interculturele samenleving voor iedereen binnen onze samenleving. Onderlinge tolerantie en respect voor elkaar tussen verschillende bevolkingsgroepen en religies staan bij ons hoog in het vaandel. De moskee is al vele jaren zowel lokaal als landelijk actief en levert een belangrijke bijdrage aan maatschappelijke georiƫnteerde zaken.

Donaties

Voor het doen van donaties kunt u geld overmaken op het volgende IBAN nummer : NL32INGB0003278044

Aanmelden nieuwsbrief

Contact

Moskee al Kabir
Adres: Weesperzijde 76, 1091 EJ Amsterdam
Telefoon:020 693 4126
E-mail:info@moskeealkabir.nl.